Az új IVECO Daily

By | 2022.04.13.

Mit érdemes tudni az IVECO Dailyről?

Az ember furgonok vásárlása előtt szeret alaposan tájékozódni, azonban, hogyha megtaláltuk az IVECO Dailyt, talán nem is kell tovább keresgélnünk. Nézzük is meg, hogy ez a jármű milyen modern kialakításokkal teszi lehetővé a gazdaságos és biztonságos fuvarozást és áruszállítást, milyen előnyei vannak, ami miatt érdemes éppen ezt a modellt választani. 

Az IVECO Daily legfőbb jellemzői

Talán egy autónál, azon kívül persze, hogy ellássa a szállítási feladatát, a legfontosabb, hogy biztonságos és gazdaságos legyen. A biztonság érdekében az új IVECO Daily mindent megtesz. Kialakítása egyre inkább hajlik az önjárás felé, így az ember bátran, nyugodt szívvel tud elindulni a hosszabb utakra is. Általában ezeket a furgonokat áruszállításhoz használjuk, így a városi közlekedésre lettek kialakítva. A városban sok váratlan esemény történhet, nem olyan unalmasan egyhangú a vezetés, mintha az ember az autópályán menne egyenesen. Itt gyalogosok, biciklisek keresztezik az ember útját, sok az útkereszteződés, így minden jelzésre fokozottan ügyelni kell. Akármikor kigurulhat egy labda az útra, és persze a városi tömegben a parkolás sem éppen egyszerű feladat. 

iveco-daily_pic1

Az IVECO Daily azonban mindezekre a kihívásokra fel van készülve. Többfajta funkció és kialakítás is biztosítja a kényelmes és biztonságos városi közlekedést. A vészfékrendszer kifejezetten 50 km/h alatt segíti a közlekedést, míg a parkolásnál és szűk helyeken a PRO városi vészfékfunkció segítheti a munkánkat, ugyanis 5 km/h alatti sebességnél jelent nagy segítséget. Beállított sebességet képes tartani az adaptív sebességszabályozás, így nem kell folyton a mérőórát néznünk, de a követési távolságot is sokkal könnyebben be lehet tartani a torlódási asszisztens segítségével. Még a nehezebb vezetési körülmények sem jelenthetnek ennek a modellnek kifejezetten nagy gondot, ugyanis egyaránt fel van szerelve oldalszél-asszisztenssel, elektromos rögzítőfékkel, lejtmenet vezérlővel és kipörgésgátlóval. 

Külön rendelkezik városi üzemmóddal, amely segítségével sokkal kisebb erőkifejtéssel lehet mégis ugyanolyan pontossággal kormányozni mint korábban, így kényelmesebbé válik a városi vezetés is. 

Gazdaságosság és az IVECO Daily

Maga az IVECO Daily külön és maga a cég is töretlenül igyekszik elérni a minél nagyobb mértékű gazdaságosságot. Ez megjelenik az alkatrészek tartósságának tekintetében és az üzemanyag gazdaságos kihasználásában egyaránt. A mai üzemanyagárak mellett mindenképpen érdemes olyan jármű mellett dönteni, aminek gazdaságos a működése. Ezzel sokat spórolhat az ember napi szinten is, ami egy mindennapi felhasználás során igen fontos tényező, de egyben a környezet védelmében is részt veszünk, hogyha odafigyelünk az üzemanyag kihasználására. Természetesen a szállítmányozás nem olyan, mint a személyes utazás, itt nincs meg az a lehetőség, hogy inkább tömegközlekedést válasszunk vagy biciklivel hordjuk ki a dolgokat, így mindenképpen fel kell használni az üzemanyagmeghajtás adta lehetőségeket, azonban a fogyasztás egyáltalán nem mindegy a levegőbe kerülő káros anyagok tekintetében. 

Az IVECO Daily tekintetében külön ki lehet emelni néhány elemet. Ilyen például a motor indítási leállítási rendszere, illetve az elektromos szabályozású, változó turbinageometriájú turbófeltöltő és a gumiabroncs-nyomásellenőrző rendszer, ami állandó működésével a lehető legnagyobb kihasználhatóságot biztosítja a vezető számára. 

Mindezekről bővebb információt találhatunk az interneten, a gyártó vagy viszonteladó honlapján. Utána tudunk olvasni külön az IVECO Daily modelljének is, hogy megismerhessük az új rendszereket és előnyöket, illetve a gyártó környezetbarát működéséről is találhatunk további információkat, amik a segítségünkre lehetnek a választás során. 

iveco-daily_pic3

Kényelem az IVECO Daily esetében

Persze még egy fontos tényezőről nem ejtettünk szót, ez pedig az IVECO Daily belső tere, ami a kényelmes vezetés szempontjából elengedhetetlen aspektus. Az összes új IVECO teherautó esetében nőt a vezetőtér, több lett a tárolófelület, hogy az ember mindent kényelmesen el tudjon helyezni maga körül. A vezetés is sokkal egyszerűbbé és logikusabbá vált, a kormányrendszerre mindennapos, általános funkciók kerültek, hogy ne kelljen levenni hosszabb időre a tekintetünket az útról. 

Ezt segíti még az elektromos szervokormány, a nagyfelbontású műszeregység, amin minden fő beállítás kezelhető, és persze ma már elengedhetetlen a mobiltelefon tartalmának tükrözése is egy hosszú út során, hogy könnyebb legyen a hívások indítása és fogadása, elkerülhessük a baleseteket, és bátran tudjunk válogatni a zenelejátszás és a GPS adta lehetőségekben, így még komfortosabbá téve a munkavégzést. A vezetés tehát minden tekintetben könnyebb és logikusabb lesz, a baleseteket egyszerű elkerülni, a jármű fel van készülve a váratlan eseményekre és zavaró tényezőkre is. Nekünk már csak annyi a dolgunk, hogy az emberi erőt és megfigyelőképességet hozzátegyük a szállításhoz, minden mást bátran rá lehet bízni az IVECO Dailyre.