Első alkalom hűtőkocsi bérléssel

By | 2022.06.26.

Ha nincs az embernek saját hűtőkocsija, ez is megoldás lehet

Az embernek azért nem mindennap van szüksége hűtőkocsira, ezért nem is tartjuk otthon. Furcsa is lenne persze, na meg igen költséges vállalkozás. Nekem eddig nem volt szükségem egyetlen egyszer sem hűtőkocsira, de most nemrég eljött ennek is a napja. És hadd mondjam el, persze semmit nem tudtam az egész témáról, nem hogy arról, hogyan lehet egy ilyen dolgot elvezetni, egyáltalán mekkorára lesz szükségem. Szerencsére a cégnél mindent elmondtak, és segítettek a döntésben, így nem kellett egyedül megoldanom mindent. Most ez a bejegyzés azért született meg, hogy másoknak már könnyebb dolguk lehessen, hogyha ők is bérlésre adják a fejüket, és persze azért egy kicsit az élményeimet is ki szeretném magamból írni. 

hutokocsi_pic1

Sütiket hűtőkocsival?

Cukrászként persze láttam már hűtőkocsit, nem is egyet, de csak úgy távolról. Sosem ültem benne, még csak a bepakolást sem én intéztem. Nálunk nincsen házhoz szállítás, hogyha valaki el is viszi a tortáinkat, leginkább inkább egyszerűen csak hűtőládával teszi ezt meg. Az alapanyagok beszerzése szintén nem az én feladatom, én csak összeírom, hogy nekem, mint az egyik cukrásznak mire van szükségem, a többit már a megfelelő személy intézi. Aztán meghívtak minket egy kiállításra, úgyhogy el kellett gondolkoznunk, hogy mégis hogyan tudnánk biztonságosan és épségben eljuttatni nagyobb mennyiségű tortát és süteményt a fővárosba úgy, hogy egyszerre legyen minden szabályos, mégis megoldható. 

Így jött tehát a bérlés gondolata, máshogy nem tudjuk volna elintézni a nagyobb mennyiségű szállítást. Persze a nagyobb mennyiség kész torták esetében sem kifejezetten teherautónyi mennyiséget jelöl, így nem kellett még külön kategóriás vezetői engedély sem, erről azonban mindjárt részletesebben is fogok írni. De gondoltad volna, hogy akár erre is jó lehet ez a jármű? Hogyha látok is róla írásokat, én mindig csak a gyümölcs meg a zöldségszállítás szabályairól olvasok, meg hogy a hústermékek szállítása mennyire veszélyes is tud lenni, azonban arról már sokkal kevesebbet, hogy készételeket mégis hogyan juttatnak el egyik helyről a másikra. Habár ezeket többnyire az adott helyen, helyben fogyasztás, az étel kiszállításának szabályai azonban nem teljesen azonosak a szimpla szállítás szabályaival. Nehéz eset az egész, a fél internetet végig kell az embernek böngésznie, hogy mindenféle HACCP szabályt megtaláljon, meg egyáltalán értelmezni tudjon. De szerencsére maga a bérlés nagyon könnyű volt, így legalább azzal nem volt gondunk. 

A hűtőkocsi bérlés folyamata

Szóval, amikor már minden szabályt tudtunk, akkor már csak azt kellett kiszámolni, mekkora járműre is lesz szükségünk, és persze annak a bérlését elintézni. Azért az előbbi döntés nem volt nehéz, mert van a személyautónál alig nagyobb hűtőautó, meg létezik a hatalmas, cégeknek ideális dobozos teherautó, ami nem csak széles, de magas is, és rengeteg kilót bír. Úgyhogy, értelemszerűen a kisebbik járművet választottuk. Egy közeli kölcsönző céget néztünk ki magunknak, az interneten azért alaposan is megnéztük a lehetőséget a környéken. Végül mindent összevetve, a Határautónál kötöttünk ki: http://www.hatarauto.hu/hutoauto/.  Nem csak közeli cég, de ár-érték arányban is megfelelőnek bizonyult. Emellett persze lehet tőlük bérelni különböző méretű teherautókat és persze hűtőkocsit is.

Maga a bérlés folyamata ezután már tényleg gyerekjáték volt. Mivel szerettük volna céges számlára kérni a bérlést, ezért volt néhány céges papírra szükség, de alapvetően nem jelentett többet egy néhány perces papírmunkánál. Mivel ez egy kisebb jármű volt, így az én B kategóriás vezetői engedélyem is megfelelő volt, így csak a saját irataimat kellett vinnem, és egyedül is intézhettem a dolgot. Felhívták rá azonban a figyelmem, hogyha valamikor nagyobb teherautót vagy munkagépet bérelnénk a cégnek, akkor egy olyan személynek is meg kell jelennie a kölcsönzésnél, aki magasabb kategóriás jogosítvánnyal rendelkezik, és annak értelmében természetesen csak ő vezetheti a járművet. Egyébként ezt nagy pozitívumként éltem meg, hogy a kérésünk alapján még tippeket is adtak, hátha máskor is hozzájuk megyünk, és így már tudok néhány fontosabb információt arról, hogy milyen további lehetőségeink vannak még, így én ezt nagyon hasznosnak találtam. És hát, lehet, hogy lesz is rá szükség, mert maga a kiállítás egyébként remekül sikerült, úgyhogy lehet, hogy még a jövőben szükségünk lesz más szállítási folyamatra is, ki tudja.

hutokocsi_pic2

Összességében a hűtőkocsi bérléséről

Ha össze kéne foglalnom, hogy milyen volt a hűtőkocsi bérlése, csak azt tudnám mondani, hogy nagyon egyszerű, hogyha az ember egyszer már kitalálta, hogy a környéken melyik a legjobb cég, milyen és mekkora is legyen pontosan a hűtőkocsi, és azért az árról is legyen egy elképzelésünk, hogyha már kölcsönözni szeretnénk. Nem is beszélve a bérlés időtartamáról. Maga a folyamat tehát könnyű, a tervezés viszont alapos átgondolást igényel, amit még a kinézett cég felkeresése előtt tisztázni kell. Számunkra nagyon hasznos volt ez a segítség, így én mindenkinek csak ajánlani tudom a szolgáltatást.