Véleményem a foresto nyakörvről

By | 2022.08.05.

Milyen egy év után a foresto nyakörv?

Talán még fél évvel ezelőtt, lehet egy másik blogomban, ígértem, hogy hosszabb távról is adok egy kis áttekintést arról, hogy milyen a foresto nyakörv, és szerintem egy év után eljött ennek is az ideje. Korábban csupa jót írtam, de akkor még csak néhány hónapos tapasztalatom volt, most viszont arról is be tudok számolni, hogy elég-e egy teljes évre a foresto nyakörv vagy sem, mennyire múlik a hatóereje, ahogy múlnak a hónapok és persze sok más apróságról is fogok írni. 

A foresto nyakörv bolhák ellen

Hogyha a bolhák szempontjából nézem a dolgot, a nyakörv minden tekintetben megfelelt az elvárásaimnak. Ugye tavasszal feltettük, ősszel szedtük le, ez a bolhák élettartama körülbelül, és ez idő alatt egyáltalán nem tapasztaltam nála, hogy akár egy bolha is lett volna a szőrében. Persze rendszeresen mosdatom is a kutyám, mert kint és bent is él, úgyhogy a sáros idő után mindig át van mosva a bundája, de alapvetően nem kellett a bolhák miatt aggódni ebben az évben. 

foresto-nyakörv_pic2

A foresto nyakörv és a kullancsok

Kullancsokkal sem nagyon kellett foglalkoznom. Egy közös hegyi túra után találtam benne két kullancsot, de az otthonunkban egyszer sem. Tavaly nyáron egyébként mások szerint irreálisan sok volt a kullancs, és az emberek saját magukban is naponta találtak a városban. Egyszer ezt saját magamon is tapasztaltam, de a kutyám otthon egyet sem szedett össze, úgyhogy nálam ez is 10/10-es védelmet ér, még ha a túra során nem is nyújtott tökéletes védelmet. Viszont az ilyen helyeken milliónyi van belőlük, és kifejezetten magas aljnövényzetben mentünk egész nap, ami persze a kutyáknak szinte nyakig ér, úgyhogy csoda lett volna, hogyha néhány nem akaszkodik rá a riasztás ellenére is. 

Viszont a foresto nyakörv mellett kell szólnia annak is, hogy a kullancsok halottak voltak, amikor kiszedtem őket, egyáltalán nem mozogtak, ahogy megfogtam őket a csipesszel, úgyhogy végül is hatásos volt a dolog, szerintem meg sem szívták magukat, de azért ebben annyira profi nem vagyok, hogy biztosra tudjam mondani. 

Kitart egész évben a foresto nyakörv?

Azt kell mondjam, igen. Ugye itt nem egy teljes évről van szó kifejezetten, hanem egy szezonról, hiszen a hidegben ezek a rovarok már nem élnek, így télen meg késő ősszel már nem kell erre is gondolni. Amikor azonban hatnia kell, a foresto nyakörv valóban hasznos. Tavasztól őszig én nem tapasztaltam kifejezetten semmi problémát vele. Bevallom, mikor az első bejegyzésemet írtam a termékről, akkor még én is úgy voltam vele, hogy hát lehet, hogy csak 4-5 hónapig bírja majd, még úgyis megérné egyébként az árát, de szerencsére tényleg kibírta az egész szezont. Én fürdettem benne a kutyám, sokat sárfürdőzött is, és nem volt vele gond, tényleg vízálló. Tehát elég egy darabot vásárolni belőle egy évre, ami nem mondható el sok más bolhanyakörvről a piacon. Én 100%-osan meg vagyok vele elégedve ezen a téren is. 

Máskor is a foresto nyakörvet választom majd? 

Igen, idén is foresto nyakörvet választom majd. Még nincs tavasz, de már megvettem előre a nyakörvet egyszer, amikor szembe jött velem az eledelek és játékok rendelése közben, gondoltam akkor előre meg is lesz, úgyhogy csak fel kell majd tenni, amikor eljön az ideje. Amire gondoltam, hogy esetleg majd együttesen alkalmazom olyan rágótablettával, ami pusztítja a poratkákat is a lakásban, mert egy kicsit el vannak szaporodva a környéken, de még nekem is utána kell néznem, hogy ez egyáltalán lehetséges-e, szabad-e más termékekkel együtt alkalmazni a foresto nyakörvet. Talán erről is szólhatna majd a következő bejegyzésem, és akkor nem is kell minden olvasónak ezt kikutatnia, aki hasonlóan szeretne eljárni. Még meglátjuk, mire jutok, és persze a munka mellett annyira nincs időm mostanában blogolni, akármennyire szeretnék is. 

foresto-nyakörv_pic3

Összességében a foresto nyakörvről

Tulajdonképpen én már csak ismételni tudom magam, hogy a foresto nyakörv azt biztosítja, amit a gyártó ígér a termékleírásnál. Egyáltalán nem volt szaga vagy illata az év folyamán, a vízállóságáról már írtam, az is biztosítva van. A nyolc hónapos hatóidő nálam működött, nem tapasztaltam semmilyen kellemetlenséget, ami arra utalna, hogy a nyakörv nem működik megfelelően. A foresto nyakörvet könnyű felhelyezni és eltávolítani is, a felesleget le lehet vágni, szóval nem zavarja az sem az állatot. Az én kutyám egyáltalán nem próbálta meg leszedni, ami nem mondható el egyéb márkák termékeiről. Én teljesen meg voltam vele elégedve, szerintem bevált. Nem tudok olyan szempontot mondani, ami alapján valamilyen kutyának nem ajánlanám, maximum az egészen kicsiknek. A foresto nyakörv ugyanis csak héthetes kortól alkalmazható, ami azért a legtöbb termékre igaz. A kisebb állatoknak egyébként is cseppeket szoktunk inkább adni, de abból is csak olyat, ami kifejezetten adható kölyköknek is, vagy egyenesen az állatorvos alkalmazza nála. De ezen az apróságon kívül nem tudok semmi negatívat felhozni a nyakörvről, szerintem tíz per tízes termék, mindenkinek ajánlani tudom, aki nem akar kullancsokkal vagy bolhákkal bajlódni.