Én ezért szeretem az online optikákat

By | 2020.10.10.

legjobb optikák, és amit kínálnak

Magyarország lakosainak igen nagy százaléka használ valamilyen látásjavító eszközt, vagy szüksége lenne rá, csak nem csináltat, nem használ. Ennek a nagy sűrűségnek igen fontos oka a mai digitális világban való létezés, ami a képernyők előtt tartja a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. A kék fényhez vagyunk nőve napi sok órában, a villódzó fény, a telefon közelsége és a pislogás hiánya olyan tényezők, amik rontják az ember látását, ez pedig a szemüveg, a kontaktlencse hordásához vezet vagy lézeres látásjavító műtétekhez, másoknak pedig hunyorgáshoz, amíg meg nem látogatnak egy optikát.

Mit kínál egy optika?

Az optikából tudunk rendelni mindent, ami szükséges lehet egy látáskorrigálásra szoruló ember számára. De kezdjük is az első lépésekkel, mit kell tenned Neked, hogyha úgy érzed, a látásod már nem az igazi. Először is, fel kell keresned egy valódi, fizikai optikát, ahol majd segítenek megállapítani, hogy milyen nagyságú látásromlásod van, és ennek korrigálására milyen lehetőségeid vannak. Ez a látásvizsgálat pénzbe kerül, azonban október a látás hónapja, és bár már csak néhány nap van belőle, sok helyen még tovább is tartják ezt a remek kezdeményezést, amely ingyenes látásvizsgálatot és jelentős akciókat kínál a vásárlók számára. Tehát ha november elején látod ezt a kis összefoglalót, még mindig van esélyed rá, hogy elkapj egy ilyen akciót, és ingyen látásvizsgálatra tudj menni. Ha már a kezedben a papír, hogy milyen szemüvegre van szükséged, vagy milyen alternatív korrigációt szeretnél, akkor itt az ideje, hogy gyakorlatba is vidd ennek az eszköznek a megszerzését. Erre két lehetőséged van, vagy ott helyben nekiállsz próbálgatni a keretek közül, és mire visszamész, készen is lesz a szemüveg, vagy hazamész és online optikában szerzed be az eszközöd.

Rendelés az online optikában

Az online optika, mint az eOptika: https://eoptika.hu/optika.html, könnyen kezelhető rendszer, teljesen az ember keze alá dolgozik, ezért bárki, aki az internetet egy kicsit is ismeri, könnyedén meg fogja tudni vásárolni az ott található kínálatból a számára megfelelő eszközöket. Ezek közül a leginkább kézenfekvő természetesen maga a szemüveg, aminek a népszerűsége a mai napig töretlen. Az online látszerésznél a rendelés egyszerű és gyors, ha kiválasztunk egy keretet, utána a megfelelő rubrikákba be kell írnunk a dioptria számát, és már készen is vagyunk. Ugye itt a nagyobb feladat maga a tökéletes keret megtalálása. Akik rutinosak, és nem ez lesz az első szemüvegük, azok már könnyedén tudnak látatlanban is olyan darabot választani, ami megfelelő lesz a számukra, a többieknek pedig remek ötletek találhatóak erre az internet cikktengerében, ahol mind arról beszél, hogyan enyhítsük, vagy kompenzáljuk, vagy éppen emeljük ki az arcvonásainkat egy-egy kerettel. Erre ma már számos fotóprogram is képes, ami egy kis szerkesztéssel fel is próbáltatja velünk az adott keretfajtát.

A kontaktlencséseknek ebből a szempontból már sokkal egyszerűbb dolguk van, hiszen a lencse nem látszik, és a megrendelése sokkal egyszerűbb egy online optikában, mint személyesen egy szemüvegesnél, hiszen így az ajtónkig hozzák a terméket, ráadásul meglepően kellemesen áron. A kérdés itt inkább az, melyik fajta lencsét szeretjük, mindenkinek megvan a maga preferenciája, ami talán nem rögtön az első megrendelt háromhavi adag lesz. Egy fizikai optikában sincs ez másképp azonban, ott is a háromhavi adagonként tudunk cserélgetni, hogyha nem tetszik valamelyik kontaktlencse az embernek.

Kiegészítők az optikákban

Az online helyeken számtalan fontos kiegészítő található. Ilyen a szemüveghez fontos tok, törlőkendő, a lencsékhez a megfelelő tárolóeszköz és a tisztítófolyadék, de rendelhetünk még minőségi és divatos napszemüvegek közül, valamint a monitor szemüvegek is választási opciót jelentenek. Egy kicsit még pont ezekről a monitor szemüvegekről hadd beszéljek, hiszen ezek az egyik legjobb olyan látást védő készülékek, amik megakadályozhatják, hogy hamarosan szemüveget kelljen hordania az embernek. Ugyanakkor, azok számára is jó lehetőség, akik már hordanak valamilyen ehhez hasonló kiegészítőt, így pedig a további szemromlást akadályozhatják meg ezzel a szemüveggel.

Az online optikákban széleskörű választék közül tudunk vásárolni, számos nagyobb márka is megmutatja magát ezeken a helyeken, miközben a fizikai látszerészeknél sokkal olcsóbban juthatunk a termékekhez, ami nagy előnyt jelent például a kontaktlencsét viselő embereknek, akik háromhavonta komolyabb összegeket is fizetnek a lencsékért és a hozzájuk tartozó folyadékért, ezért egy ilyen lehetőség számukra igazi ajándék.

A legtöbb helyen választhatunk még olyan apróságokról is, mint hogy milyen formában szeretnénk megkapni a csomagot: házhoz szállítással esetleg vagy optikában, átvételi ponton szeretnénk inkább felvenni? Emellett pedig nagyobb rendelés esetén jelentős kedvezményeket biztosítanak számunkra a szállítási költségekből is, ezért szerintem nagyon megéri egy online optikából rendelni bárki számára, szerintem nem lehet benne csalódni.