Első tapasztalatom a ponyvás teherautó bérléssel

By | 2020.10.10.

Amikor ponyvás teherautó bérlésre kerül a sor

Bizonyára sokan leéltük úgy a felnőtt életünk egy részét, hogy nem kerültünk kifejezetten szembe még nagyobb jármű bérlésével vagy alkalmazásával. Én is hasonló cipőben jártam néhány héttel ezelőttig, amíg be nem jelentették, hogy költözik az irodaház, vele együtt pedig a munkahelyem is. Aprócska vállalkozás vagyunk, az alkalmazottak száma alig haladja meg, hogy két kezemen meg tudjam számolni az embereket. Azonban még így is egy rémálom volt a költözés, és minden vele járó kellemetlen feladat. Valakinek pedig intéznie kellett a ponyvás teherautó bérlést, ez a személy lettem én.

Mit kell átgondolni, mielőtt igénybe vesszük a ponyvás teherautó bérlést?

Nos, abban biztos voltam, hogy csupán egyetlen napra kell majd bérelnünk. Minden dolgunkat összeszedtük, így a terv csupán annyi volt, hogy majd jön a teherautó, gyorsan felpakolunk mindent, néhány kerülettel odébb hajtunk, és utána már csak a kipakolás maradt. Nem tűnt sok feladatnak, de mégis az volt. Nekem a saját felszereléseimet persze ugyanúgy össze kellett szednem, mintha nem én intéztem volna a szállítást, amit annyira nem szívleltem, de szívesen béreltem én magam a cég nevében. Már csak az volt a kérdés, hogy a sofőrünk ki legyen, de ez is hamarosan megoldódott. Én mindent megbeszéltem előre a céggel, ahol külön járműveket egyesével is külön ár jellemzett, aminek kifejezetten örültem. A sofőrrel együtt intéztük a papírmunkát, és mentünk is az autónkért. Nehéz volt elsőre megszokni, hogy ilyen hatalmas járművel utazik az ember, de szerencsére gond nélkül el tudtunk jutni az irodaházhoz. Szakértő tudás nélkül mégis egy meglepő dologgal kapcsolatban akadt problémánk, ez pedig a dolgok bepakolása volt. Meg kellett oldani, hogy a bútorok ne dőljenek el, és persze nem mindegyiket lehetett csak úgy lefektetni, ezért is kellett kitalálnunk, hogy hogyan helyezzük el őket biztonságosan, milyen lehetőségeink vannak még. Igazi tetris játékot játszottunk egy ideig, és sok dolgot egymáshoz is kellett kötnünk a biztonság kedvéért, de a végén egy biztonságosnak mondható építményt hagytunk magunk után a járműben. Ennek köszönhetően további problémák és megpróbáltatások nélkül tudtuk levezetni a néhány kerületnyi utat, majd kezdődött minden elölről, pontosabban hogy visszafelé értve. Beletelt néhány órába, mire minden az új irodába jutott, de az tény, hogy egy nap alatt megoldottuk az egész költözést, és ez részben a ponyvás teherautó bérlésnek volt köszönhető.

Milyen előnyöket tapasztaltam a ponyvás teherautó bérlésnél?

Nos, első és legfontosabb előnye a ponyvás teherautó bérlésnek, hogy nem is volt igazán más választásunk, mint hogy ezt válasszuk, az viszont önmagában nagy dolog, hogy ilyesmi létezik. Így kikerülhettük azt, hogy egy általunk is viszonylag könnyedén elvégezhető munkát nagyobb összegért kelljen másokkal végeztetnünk. Nem kellett másokhoz igazodnunk, a ponyvás teherautó bérlés teljesen a saját igényeinkhez volt igazítva, így pedig mi tudtuk eldönteni, mikor megyünk az autóért, mikor és hogyan pakolunk be és visszük vissza a járművet. Ez sokat jelentett. A másik, hogy önmagában a kölcsönzés nagyon kellemes élménynek bizonyult, amit szívesen igénybe vennék akár magánszemélyként is, hogyha mondjuk hosszabb útra nem szeretnék saját autót vinni, mert nincs a legjobb állapotban. Ami számomra meglepő, hogy belegondolva, a bérlés tényleg sok előnnyel jár: nem csak az autóvásárlás költségeit lehet vele kikerülni, de minden további költséget is. Nem kell vizsgáztatásra hordani az autót, nem kell a karbantartás költségeivel számolni, olyan apróságokért fizetni, mint az autóklíma tisztítás. És ez természetesen nem csak a személyautókra vonatkozik, a ponyvás teherautó bérlésnél is megkapjuk ezt a szolgáltatást. Itt talán még fontosabb lehet azok számára, akik rendszeresen használnának nagyobb járműveket, hogy jól átgondolják, nem érné-e meg jobban a bérlés, hiszen ezeknél még nagyobbak az esetleges kiadások, amiket a bérléssel könnyen kiküszöbölhetünk.

A ponyvás teherautó bérlés, amit bárkinek bátran ajánlok

Ha az ember esetleg azért tartana egy esetleges nagyobb szállítástól, költözéstől, hogy nem lesz hogyan elvinnie az adott tárgyakat egyik helyről a másikra, a ponyvás teherautó bérlés a lehető legjobb lehetőség ennek a megvalósítására. Tegyük fel kezdő vállalkozóként milyen sokat is nyom a latba az, hogy saját milliós költségeket jelentő járművásárlás helyett elég csupán bérelni. Ilyenkor azokon a napokon, amikor nincs rá szükség, nem is kell, hogy nálunk maradjon a teherautó. Nincsenek felesleges költségek, csak akkor a miénk az autó, ha ténylegesen szükségünk van rá, és ha esetleg elromlana, azonnali cserét is meg lehet oldani. Kevés olyan nyereséges befektetés van, mint amilyen egy ponyvás teherautó bérlés, ahogy én nézem. Sokkal jobban megéri a legtöbb esetben, mint egy saját darab, a lízingelés zsákbamacskaszerű rendszeréhez képest pedig igazi főnyeremény ez a választás, ezért érdemes számításba vennie mindenkinek, akinek a vállalkozásához szükség lesz teherautóra.