Divatszemüvegek az állásinterjún

By | 2021.10.03.

Hogyan segíthetik a divatszemüvegek egy állás megszerzését?

A divatszemüvegek már évek óta trendinek számítanak, hiszen az ember megjelenése nagyban javítani tudja egy jó keret. Azonban érdemes lehet egy kicsit kitérni a divatszemüvegek gyakorlati hasznára is, hogy jobban megismerjük, milyen funkciók miatt is érdemes megvásárolni ezeket a darabokat. Vágjunk is bele a témába.

Divatszemüvegek az állásinterjún

Bizonyára mindenki járt már állásinterjún, ami egy igen kellemetlen helyzet tud lenni az interjúztatott alany számára. Ilyenkor gyakorlatilag értékelik az egész életünket, hogy milyen tudásunk, “skilljeink” vannak, hogyan töltöttük az elmúlt néhány évet, évtizedet. Egy állásinterjúra általában nagyon fel szoktunk készülni, próbáljuk a lehető legjobb formánkat hozni. Elegáns ruhát veszünk fel, előkerülnek a soha nem hordott magassarkúak, nyakkendők, és persze a legelegánsabb táskák és kiegészítők. Azt szokták mondani, hogy mindenképpen viseljünk karórát, mert ez azt sugallja, hogy fontos számunkra az idő, azt a legjobban próbáljuk meg beosztani. Talán ilyen lehet a helyzet a szemüveggel is, ez a kiegészítő az még, amely egy üzenetet hordoz.

divatszemüvegek_2

Természetesen az egész megjelenésünk maga egy nagy üzenet, amely kisebb jelekből tevődik össze. Gondolhatnánk, hogy kevesen figyelnek oda ezekre a jelekre, de az igazság az, gyakorlatilag mindenki olvassa és értékeli ezeket. Sokan nem tudatosan teszik, azonban pont egy állásinterjú során kritikusan odafigyelnek ezekre. Nemcsak a megjelenésünk számít, hanem a viselkedésünk is, az, hogy milyen módon ülünk, kihúzzuk-e a hátunkat vagy sem. Általában a testbeszédünket kevésbé tudjuk befolyásolni, gyakorolni kell annak a megváltoztatását. Amit azonban a testbeszédünk alapján nem tudunk közvetíteni a leendő munkaadó számára, azt üzenhetjük jól megválasztott divatszemüvegekkel.

A divatszemüvegek funkciója ugyanaz, mint egy rendes szemüvegeké. Már gyakorlatilag azóta az okosság, értelmesség, komolyság jelképe, amióta csak megjelent. Ennek talán oka is van, hiszen régen azok szeme romlott el, akik sokat erőltették azt olvasással. Persze nem lehet ennyire általánosítani a helyzetet, mégis elterjedt az a nézet, hogy az értelmiségiek hordanak szemüveget, már egészen fiatal korban is.

Ma már persze ennél azért sokkal árnyaltabb a helyzet. Mióta elterjedt a számítástechnika a mindennapi életben, azóta egyre többen viselnek szemüveget, és ez a szám egyre csak növekszik az évek során. Ahogy telik az idő, egyre fiatalabb korban kezdjük nézni a képernyőt, és a folytonos koncentrálás miatt egyre kevesebbet pislogunk. A sok koncentrálás, száraz szem és folytonos kék fény nem tesz jót az embernek. Egyes jövendölések szerint néhány évtizeden belül a fejlett országok lakosságának a fele is szemüvegre szorulhat akár.

Ezt csak egy kis kitekintésként szerettem volna elmesélni, hiszen ez a stigmázás szempontjából tulajdonképpen nem lényeges információ, hiszen az a nézet még mindig tartja magát, hogy a szemüveget viselő emberek komolyabbak, megbízhatóbbak.

Ha tehát mi magunk nem is viselünk egyébként szemüveget, még akkor is érdemes lehet a divatszemüvegek egyikének beszerzése az állásinterjú során.

Akkor is jól jöhetnek a divatszemüvegek, hogyha már megkaptuk az állást

A divatszemüvegek akkor is jól jöhetnek, hogyha már kaptunk állást. Sok munkahelyen kérünk újabb és újabb kihívások elé, találkoznunk kell ügyfelekkel, új üzleteket kell kötnünk, vásárlókat kell kiszolgálnunk. Persze azért nem kell folyamatosan szemüveget hordanunk, hogyha egyébként is a divatszemüvegek egyik képviseljük. Mégis jó döntés lehet fontosabb helyzetekben, amikor valamilyen felsőbb vezető jön ellenőrizni, vagy csak szeretnénk valakire jó benyomást tenni a munkahelyen, amihez akár még ma jó döntés lehet rendelni: https://eoptika.hu/kategoriak/divatszemuvegek.html.

divatszemüvegek_3

A divatszemüvegek további előnye

A divatszemüvegek egyik speciális fajtája a monitorszemüveg, amely kifejezetten kékfényszűrős lencsével készül. Ezt természetesen ennek okán kevésbé viseljük a mindennapi élet során, azonban irodában, gép előtt végzett munka esetében mégis remek döntés lehet. A divatszemüvegek speciális fajtája segíthet egészségesebbé tenni a szemünket, a kék fény szűrése elősegíti a kényelmes számítógép használatot. Segítségével megelőzhetjük a fejfájást a hosszú munkanap végére, kevésbé fog kiszáradni az ember szeme, nem fogsz tudni minden pislogás. Így legyen akármilyen hosszú is egy munkanap, nem kell attól tartanunk hogy külső körülmények miatt nem tudjuk a maximumot nyújtani. Én éppen ezért nagyon tudom a monitor szemüvegeket ajánlani mindenkinek, aki szeretne vigyázni a szeme épségére, és sokat tölt a számítógép, vagy a mobiltelefon előtt.

Akármi is legyen a cél, a divatszemüvegek bármikor jól jöhetnek számunkra, így érdemes legalább egy kicsit utána nézni, hogy mi is a helyzet, milyen árakban tudunk gondolkozni egyáltalán, és hogyan segítheti nem csak a kinézetünket egy ilyen keret, hanem az előmenetelünket is a munkahelyünkön. Szerintem mindenképpen megéri a belé fektetett pénzt, és akármikor hasznunkra válhat még olyan helyzetekben is, amikor nem is gondolnánk.