Amerikai görbefülű macska, avagy az imádott macskákról

By | 2021.06.28.

Amerikai görbefülű macska, avagy mindent a macskákról

Alapvetően, aki ismer, tisztában van azzal, hogy bár én tényleg abszolút imádom a kutyákat, mégis sokkal inkább az a tipikus macskás lány vagyok, aki egyszerűen bolondul a cicákért és mindenért, ami körülöttünk forog. Bár soha életemben nem tudtam végig nézni egy kutyás videót ennek ellenére számos alkalommal kapom magam azon, hogy már legalább fél órája macskás videókat nézegetek. Hatalmas szerelem az én életemben a macska, mint olyan és minden, ami hozzá kötődik. A legújabb kedvenc macska fajtám az amerikai görbefülű macska, mely a nevéhez híven pontosan attól olyan különleges, hogy nem olyan hagyományos hegyes füle van, mint egy átlagos macskának, hanem kis görbe, mondhatni kerek fül jellemző rá és elképesztően érdekes szemforma, mely kissé olyan benyomást kelt, mintha a cica ki lenne sminkelve és tus vonal lenne húzva a szeme körül. Számomra ez a macska az abszolút szerelem, hiszen annyira karakteres és különleges, hogy nem is kívánhatnék különlegesebbet nála. Származási helye a Görbefülű macskának az Egyesült Államok, ahol tulajdonképpen annyira sok színben megtalálható, hogy igazán nehezen tudunk közülük választani, hogy melyik a legkedvesebb számunkra. Bár személy szerint számomra a nagy favorit egyértelműen a görbefülű macskák közül is a kicsit vörösesebb árnyalatú cica. Alapvetően a genetikusok arra jutottak, hogy a görbefület egy nagyon domináns gén hordozza, melyet minden ilyen füllel rendelkező cica szinte kivétel nélkül átörökít az utódaiban. Így szaporodás által elterjedt ez a faj, melynek az „ősanyja “ – ha lehet így fogalmazni – egy Shulamit nevű macska volt, még az 1980-as években, akinek szintén ilyen görbe füle volt. Miután ezt egy igen domináns gén hozta létre így az összes utódja örökölte ezt a tulajdonságot, akik mind tovább adták ezt a gént.

Amerikai-gorbefulu-macska-pic2

Az amerikai görbefülű macska tulajdonságai

Alapvetően egy abszolút egészséges macskáról beszélünk, átlagéletkora általában kilenctől tizenhárom évig terjedhet. A leggyakoribb betegség mely előfordulhat esetében az a hallásával lehet kapcsolatos. Úgy gondolom, hogy egy abszolút kedves és nagyon-nagyon barátságos cicáról beszélünk, hiszen az amerikai görbefülű macska nagyon is közismert emberszeretetéről. Alapvetően szereti a gyerekeket is, így kisgyermek mellé is abszolút ideális választás lehet egy ilyen jellegű macska, viszont annyit érdemes tudni, hogy nem kifejezetten keresi a társaságukat, de ez nem azt jelenti, hogy nem kedveli a gyermekeket, csupán annyit, hogy nem feltétlen annyira közvetlen velük, mint más cica. Egyébként az adott macska abszolút nyugodt, nem különösebben aktív, viszont e mellett nagyon-nagyon kíváncsi és rettentő intelligens és okos. Alapvetően engedelmeskedik a gazdájának és mindenhova követi, szereti a társaságát. Nem kifejezetten bújós cica, de szereti, ha szeretgetik, de természetesen, ahogyan a legtöbb macska csakis akkor, ha ő akarja azt. Persze ha ezt a szeretgetést nem kapja meg akkor egészen biztosan szükségét érzi ennek és kiköveteli magának a figyelmet, szeretgetést vagy éppen azonnal ételt, vagy bármi mást, amire vágyik éppen és ezt természetesen addig teszi kitartóan, ameddig ki nem erőszakolja magának azt, amit szeretne. Alapvetően számos nagyon-nagyon kedves tulajdonsága van, mely miatt elképesztően szerethető jószágról beszélünk, aki ugyan önfejű és néha biztosan nagyon idegesítő, de hosszútávon a legjobb pajtás a mindennapokra. Én személy szerint nagyon ajánlom mindenkinek az amerikai görbefülű macskát, hiszen egy nagyon különleges és szórakoztató jószágról beszélünk a személyében. Akit bővebben érdekelne az adott cicáról bármilyen jellegű fontos információ, annak ajánlom mindenképpen, hogy nézzen utána az amerikai görbefülű macska fajtatulajdonságainak részletesen, és egészen biztos vagyok benne, hogy meg fogja magát győzni arról, hogy nagyon-nagyon jó választás az adott jószág és egészen biztosan szebbé foga tenni az életünk napjait.

Amerikai-gorbefulu-macska-pic3

Miért kiváló társ az amerikai görbefülű macska?

Én személy szerint mindenkinek nagyon ajánlom. hogy ossza meg az életét egy macskával, ugyanis garantáltan feldobja azokat a magányos pillanatokat, melyek alapvetően sokkal nehezebbek lennének akkor, ha egyedül lennénk, és nem lenne egy négylábú társaságunkban, hiszen igencsak fel tudja dobni a szomorú napokat.